Krachttraining & powerlifting

Onze benadering

Bij revalidatie binnen krachttraining en powerlifting is een persoonlijke benadering essentieel. Elke patiënt heeft immers unieke behoeften en doelen, en daarom is het belangrijk om een individueel behandelplan op te stellen.

Een goede programmering is ook cruciaal voor een succesvolle revalidatie. Dit houdt in dat er een progressief trainingsprogramma wordt opgesteld dat geleidelijk aan intensiteit en volume opbouwt, terwijl rekening wordt gehouden met de fysieke capaciteiten van de patiënt. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van verschillende oefeningen, technieken en hulpmiddelen om de spieren te versterken en de mobiliteit te verbeteren.

Een belangrijk onderdeel van de revalidatie is het werken aan de juiste houding en techniek om herhaling van blessures te voorkomen. Hierbij kan een fysiotherapeut ondersteuning bieden door het aanleren van de juiste techniek en het geven van feedback op de uitvoering van oefeningen.

Al met al is persoonlijke benadering en programmering essentieel voor een succesvolle revalidatie binnen krachttraining en powerlifting. Door rekening te houden met de individuele behoeften en doelen van de patiënt, en het opstellen van een passend trainingsprogramma, kunnen patiënten op een veilige en effectieve manier snel herstellen van blessures en hun kracht en mobiliteit terugwinnen.

Onze praktijk is trots gevestigd binnen Push&Pull Gym, een fitnesscentrum waar expertise en kwalitatieve krachttraining hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat we beschikken over moderne faciliteiten en een omgeving die perfect is afgestemd op onze behandelingen. Of je nu een beginnende sporter bent of een ervaren atleet, wij bieden de juiste ondersteuning om jouw fysieke gezondheid en prestatieniveau te optimaliseren.

Bovendien zijn we in samenwerking met Northside Barbell, de grootste powerliftvereniging van Noord Nederland. Door deze samenwerking hebben we directe toegang tot een levendige gemeenschap van gepassioneerde powerlifters en de expertise van ervaren coaches. Dit stelt ons in staat om onze behandelingen verder te versterken en sporters te begeleiden bij het herstel van blessures en het optimaliseren van hun kracht en techniek.