Dry Needling

Dry Needling en Fysiotherapie

Bij ons ben je aan het juiste adres voor gespecialiseerde Dry Needling behandelingen. We streven ernaar jouw welzijn te optimaliseren door middel van effectieve methoden die gericht zijn op het verminderen van spierspanning, het verlichten van pijn en het aanpakken van uitstralende pijn vanuit triggerpoints. Deze behandelvorm kan hierbij helpen, echter zal dit nooit de enige interventie zijn en is het vooral een sterke symptoombestrijder.

Wat is Dry Needling?

Een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn strengen of bundels van gespannen spiervezels die pijn en ongemak kunnen veroorzaken. Tijdens een behandeling gebruiken onze ervaren therapeuten dunne naalden om deze triggerpoints aan te prikken, waardoor de spieren zich ontspannen en de doorbloeding verbetert.

Daarnaast richt de behandeling zich ook op uitstralende pijn die afkomstig kan zijn van triggerpoints. Zoals hoofdpijn vanuit de spieren in de nek. Deze uitstralende pijn, die zich via zenuwbanen kan verspreiden naar andere delen van het lichaam, wordt behandeld door de triggerpoints gericht aan te pakken, wat kan leiden tot verlichting van deze ongemakken.

Effect op spierspanning

De behandeling heeft een direct effect op de spierspanning. Door de gespannen spiervezels te ontspannen, kan de algehele spierspanning verminderen. Dit kan leiden tot:

Pijnverlichting: Het verminderen van spierspanning kan pijn en ongemak verminderen, waardoor je je comfortabeler voelt in je dagelijkse activiteiten.

Verbeterde mobiliteit: Losse en ontspannen spieren kunnen je bewegingsbereik vergroten, wat je flexibiliteit en mobiliteit verbetert.

Sneller herstel: Door de doorbloeding te verbeteren en strengen in de spieren aan te pakken, kan dry needling naast andere interventies helpen bij het versnellen van het herstelproces na blessures.

Dry Needling behandeling nodig? Maak nu een afspraak.