Nekklachten

Nekklachten: oorzaken en symptomen

Nekklachten zijn een veelvoorkomende klacht die mensen van alle leeftijden kunnen treffen. Deze klachten kunnen variëren van milde pijn en stijfheid tot aanhoudende, intense pijn die het dagelijks functioneren belemmert. De symptomen van nekklachten kunnen zich manifesteren als pijn, spanning, beperkte bewegingsvrijheid en uitstraling naar de schouders, armen of zelfs het hoofd. Veelvoorkomende oorzaken zijn langdurig gebruik van computers en smartphones, stress, spierspanning en nekletsel als gevolg van een ongeval.

vrouw met nekklachten achter laptop

Fysiotherapie en nekklachten

Nauwkeurige Diagnose

Wij zullen een uitgebreide evaluatie uitvoeren om de specifieke oorzaak van de klachten vast te stellen. Door de exacte bron van de pijn te identificeren, kunnen we een gericht behandelplan opstellen dat op maat is gemaakt voor de behoeften van elke individuele cliënt.

Pijnverlichting bij nekklachten

Fysiotherapie kan verschillende technieken gebruiken om pijn te verminderen, zoals dry needling en triggerpoint therapie. Deze behandelingen kunnen helpen om de spierspanning te verminderen en de doorbloeding te bevorderen. Waardoor pijn en stijfheid worden verlicht.

Spierversterking en Mobiliteit

Gerichte oefeningen kunnen de spieren rond de nek versterken en de mobiliteit verbeteren. Door de spieren sterker en flexibeler te maken, kunnen we de belasting op de nek verminderen en de kans op toekomstige klachten verkleinen.

Ergonomisch Advies

We bieden ergonomisch advies om onze cliënten te helpen tijdens dagelijkse activiteiten, zoals werken achter een bureau of gebruik van mobiele apparaten. Het aanpassen van de werkplek en het aanleren van gezonde houdingsgewoonten kan bijdragen aan het voorkomen van toekomstige nekklachten.

Manuele Technieken

Onze fysiotherapeuten maken gebruik van manuele technieken zoals mobilisaties om de gewrichten in de nek te mobiliseren en de spierspanning te verminderen. Deze technieken kunnen helpen om de bewegingsvrijheid te herstellen en de algehele nekfunctie te verbeteren.

Als je nekklachten blijven aanhouden is het verstandig een specialist in te schakelen, wij helpen je graag je van je klachten af te komen.