Knieklachten

Heb je last van knieklachten?

Knieklachten kunnen iedereen treffen, van sporters tot dagelijkse bewegers. Ontdek hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het herstellen van mobiliteit en het voorkomen van verdere schade aan de knie. Van op maat gemaakte oefeningen tot hands-on behandelingen, onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om u te begeleiden naar een actief, pijnvrij leven. Leer over effectieve behandelingen en essentiële zelfzorgmaatregelen om knieklachten te overwinnen. Bereik uw optimale kniegezondheid met professionele begeleiding. 

Fysiotherapie cliënt met knie pijn

Verschillende knieklachten

Knieklachten kunnen vele vormen aannemen, variërend van sportblessures tot degeneratieve aandoeningen. Als toegewijde fysiotherapie praktijk zijn we er om u te helpen begrijpen en effectief om te gaan met verschillende knieproblemen:

➥ Jumpers Knee (Patellatendinopathie):

Deze blessure treft vaak sporters die veel springen, zoals basketballers, maar ook krachtsporters zoals powerlifters en crossfitters. Overbelasting van de patellapees kan leiden tot pijn en zwelling onder de knieschijf. Onze fysiotherapeuten kunnen u begeleiden bij het verminderen van belasting, het versterken van de pees en het aanpassen van uw training om terug te keren naar je sport.

➥ Binnen-Buitenband Letsel:

Letsel aan de binnen- of buitenband van de knie kan destabilisatie en lokale pijn veroorzaken. Dit kan problemen veroorzaken tijdens je sport of het dagelijkse leven. Onze deskundige aanpak omvat gerichte oefeningen en adviezen om de banden te versterken en kniestabiliteit te herstellen.

➥ Runner's Knee (Illiotibiale bandsyndroom):

Hardlopers en wandelaars ervaren soms pijn aan de buitenkant van de knie vaak door overbelasting of het belasten met een verkeerde techniek. Tevens komen deze klachten ook voor bij krachtsporters met veel zijwaartse knie-kanteling. Met specifieke oefeningen en correctietechnieken kunnen we je helpen de balans te herstellen en de pijn te verminderen.

➥ Osgood-Schlatter:

Vooral bij jonge sporters kan deze aandoening tot pijnlijke zwelling net onder de knieschijf leiden. De pijn zit gecentreerd in de overgang van pees naar bot net onder de knie. Wist je dat dit op latere leeftijd ook nog voor problemen kan zorgen? Onze deskundige aanpak omvat specifieke oefeningen en technieken om pijn te verminderen en de hersteltijd te verkorten.

➥ Meniscus:

Beschadiging of irritatie van de meniscus kan leiden tot pijn, zwelling en beperkte beweging. Met gespecialiseerde technieken en bewegingsoefeningen richten we ons op het herstellen van de meniscusfunctie en het verminderen van ongemak.

➥ Bursitis:

Ontsteking van de slijmbeurs in de knie kan resulteren in zwelling en pijn. Met een activiteiten analyse en gerichte oefeningen kunnen we de ontsteking verminderen en de normale functie van de knie herstellen.

➥ VKB Ruptuur (Voorste Kruisband Scheuring):

Deze blessure komt vaak voor bij sporters die plotselinge richtingsveranderingen maken. Onze fysiotherapeuten zijn bekend met het revalidatie traject en werken aan het herstellen van kniestabiliteit en spierkracht, of u nu kiest voor conservatieve behandeling of post-operatieve revalidatie.

➥ Patellofemoraal Pijnsyndroom:

Veelvoorkomende kniepijn bij actieve mensen, vooral hardlopers en springers. Oorzaken zijn vaak onjuiste uitlijning van de knieschijf en disbalans met het dijbeen, wat leidt tot irritatie en pijn tijdens beweging, zoals traplopen, hurken en hardlopen. Fysiotherapie biedt effectieve behandelingsopties voor verlichting en herstel.

Neem contact met ons op

Bij onze fysiotherapie praktijk begrijpen we dat elke kniepijn uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. Onze ervaren fysiotherapeuten werken samen met u om een aangepast behandelplan op te stellen, gericht op het verlichten van pijn, het verbeteren van beweging en het voorkomen van verdere schade. Neem contact met ons op om uw knieklachten te bespreken en te ontdekken hoe we u kunnen helpen op weg naar herstel en welzijn.