Hand- en polsklachten

Fysiotherapie bij Hand- en polsklachten

Heeft u last van pijn, stijfheid of ongemak in uw handen en polsen? Onze ervaren fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te helpen bij het herstel en de verlichting van hand- en polsklachten. Of u nu een enthousiaste sporter bent of dagelijkse activiteiten worden belemmerd door pijn, wij bieden persoonlijke en effectieve behandelingen om uw gezondheid en mobiliteit te herstellen.

wrist_pain_physio

Hand- en polsklachten tijdens sport

Sportieve activiteiten kunnen soms leiden tot overbelasting of letsel aan de handen en polsen. Vooral bij krachtsport en andere activiteiten waarbij de handen intensief worden gebruikt, kunnen klachten optreden. Hier zijn enkele voorbeelden van sporten en situaties waarin hand- en polsklachten kunnen voorkomen:

Krachtsport (powerliften, bodybuilding):
Het tillen van zware gewichten kan leiden tot overbelasting van de polsgewrichten, pezen en spieren. Denk aan het bankdrukken of squatten. Polsblessures zoals verstuikingen, tendinitis (peesontsteking) en carpaal tunnel syndroom kunnen voorkomen.

Tennis en Golf:
Herhaalde bewegingen zoals het vasthouden van een tennisracket of golfclub kunnen leiden tot overmatige belasting van de hand- en polsgewrichten. Hierdoor kunnen aandoeningen zoals tenniselleboog en golfer’s pols ontstaan.

Turnen en Gymnastiek:
Tijdens turn- en gymnastiekoefeningen wordt veel druk uitgeoefend op de handen en polsen, wat kan leiden tot blessures zoals overstrekking van de pols of peesontstekingen.

Vechtsporten:
Contact en impact tijdens vechtsporten kunnen leiden tot verstuikingen, fracturen en andere traumatische blessures aan de handen en polsen. Wij hebben ervaring met MMA, Jiu Jitsu, (Kick)boxen en worstelen.

Klimmen:
Klimsporten stellen de handen en polsen bloot aan zware belastingen en ongewone posities, wat kan leiden tot overbelasting of dislocaties.

Wielrennen en Mountainbiken:
Het sturen en remmen tijdens fietsen kan leiden tot herhaalde bewegingen die pols- en handklachten kunnen veroorzaken.

Racket- en balsporten:
Sporten zoals badminton, squash en honkbal vereisen snelle en krachtige polsbewegingen, wat kan leiden tot blessures.

Wij helpen je terug te keren naar je sport

Bij onze fysiotherapiepraktijk begrijpen we dat elke klacht uniek is. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen een uitgebreide evaluatie uitvoeren en kijken mee met je sport. Daarna stellen we een individueel behandelplan op dat gericht is op pijnverlichting, herstel van de mobiliteit en preventie van toekomstige klachten. We maken gebruik van diverse behandeltechnieken, en denken mee met jou als sporter.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak. Samen werken we aan een gezonde en pijnvrije toekomst voor uw handen en polsen!