Golferselleboog

Wat is een golferselleboog?

Heb je last van die hardnekkige golferselleboog die je sport of dagelijkse activiteiten verstoort? Wij begrijpen de frustratie en de pijn die dit kan veroorzaken, en we zijn hier om je te helpen. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten staat klaar om je te begeleiden bij de behandeling van je klachten, ongeacht wat de boosdoener is. Lees verder om meer te ontdekken over de symptomen, mogelijke oorzaken en effectieve behandelingen.

Man met golferselleboog

Symptomen

Een golferselleboog manifesteert zich vaak door pijn aan de binnenkant van je elleboog. De meest voorkomende symptomen zijn onder andere:

Pijn: Pijn bij bewegingen zoals buigen van de pols en het grijpen van voorwerpen.

Stijfheid: Stijfheid in de elleboog en onderarm, vooral ’s ochtends.

Krachtsverlies: Verminderde gripkracht en moeite met tillen.

Oorzaken

Er zijn diverse oorzaken voor een golferselleboog, waaronder:

Herhaalde bewegingen: Het herhaaldelijk uitvoeren van bepaalde activiteiten, zoals muizen, kan leiden tot overbelasting van de pezen in je elleboog.

Sportgerelateerde factoren: Naast golf, kunnen ook andere sporten zoals krachttraining of powerlifting je kwetsbaar maken voor een golferselleboog.

Werkomstandigheden: Je werk kan bijdragen aan het ontstaan van een golferselleboog, vooral als je herhaalde handelingen verricht.

Behandelingen

Bij onze praktijk bieden we de beste behandelingen voor je golferselleboog:

Fysiotherapie: Onze ervaren fysiotherapeuten zullen je begeleiden met gerichte oefeningen en technieken om de spieren en pezen rond je elleboog te versterken en pijn te verminderen.

Mobilisatie: Mulligan Manuele therapie kan de beweeglijkheid van je elleboog verbeteren.

Advies voor Thuis: We voorzien je van thuisoefeningen en adviezen omtrent je sport om je herstel te versnellen.

Golferselleboog klachten bij Krachttraining en Powerlifting

Heb je gemerkt dat je golferselleboogklachten verergeren tijdens krachttraining en powerlifting, met name bij oefeningen zoals rows en deadlifts? Dit is geen ongewoon probleem. De herhaalde trek- en tilbewegingen kunnen de pezen en spieren in je elleboog extra belasten. Onze deskundige fysiotherapeuten begrijpen deze relatie en kunnen specifieke behandelplannen ontwikkelen om je te helpen bij je herstel, terwijl we rekening houden met je prestatiedoelen.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor de behandeling van je golferselleboog. Ons toegewijde team staat voor je klaar om je pijn te verlichten, je kracht te herstellen en je weer in beweging te krijgen. Samen werken we aan een succesvol herstel van je golferselleboog.