Elleboogklachten

Elleboogklachten en Fysiotherapie

Heb je pijn, stijfheid of andere elleboogklachten? Wij begrijpen hoe vervelend dit kan zijn. Mogelijk wordt je dagelijkse leven of sport hier flink door gehinderd. Als fysiotherapie praktijk focussen wij op een spoedig herstel door actief te revalideren. Wij raden zelden aan om te stoppen met sporten.

elbow_pain

Tenniselleboog:
Deze aandoening ontstaat door overbelasting van de buitenste elleboogspieren en pezen, wat leidt tot pijn en gevoeligheid. Wij bieden doelgerichte oefeningen en technieken om pijn te verlichten en de functie te herstellen.

Golferselleboog:
Overmatige belasting van de binnenste elleboogspieren en pezen veroorzaakt deze klacht. Symptomen omvatten pijn en stijfheid die uitstralen naar de onderarm en pols. Wij helpen bij het verminderen van pijn en het herstellen van normale beweeglijkheid.

Uitstralende pijn vanuit de schouder (Referred Pain):
Soms kan pijn die oorspronkelijk in de schouder ontstaat, zich verspreiden naar aangrenzende gebieden, zoals de arm of de elleboog. Dit wordt uitstralende pijn genoemd en wordt vaak veroorzaakt door gedeelde zenuwbanen en spierrelaties. 

Elleboogklachten vanuit de nek (neurologische pijn)

Neurologische pijn verwijst naar ongemak dat ontstaat door problemen in de zenuwstructuren van de nek. Deze pijn kan zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, zoals de elleboog, en kan tintelingen, gevoelloosheid of zwakte veroorzaken. 

Slijmbeursontsteking

Ontsteking van de elleboogslijmbeurs resulteert in zwelling en pijn. Dit heeft vaak te maken met een vorm van overbelasting. Onze deskundige fysiotherapeuten geven advies om  de ontsteking te verminderen, de bewegingsvrijheid te herstellen en het voorkomen van verdere irritatie.

Onze op maat gemaakte behandelplannen combineren manuele therapie, oefeningen en trainingsadvies om je sportprestaties te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak en zet de eerste stap naar herstel!