Krachttraining

Krachttraining en Fysiotherapie

Bij fysiotherapie binnen krachttraining is een persoonlijke benadering essentieel. Elke patiënt heeft unieke behoeften en doelen, en daarom is het belangrijk om een individueel behandelplan op te stellen.

Een goede programmering is ook cruciaal voor een succesvolle traject. Dit houdt in dat er een progressief trainingsprogramma wordt opgesteld dat geleidelijk aan intensiteit en volume opbouwt. En dat terwijl rekening wordt gehouden met het huidige trainingsprogramma van de patiënt. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van verschillende oefeningen, technieken en hulpmiddelen om de spieren te versterken en de mobiliteit te verbeteren.

Fysiotherapeut en cliënt bespreken en evalueren een oefening binnen krachttraining
Fysiotherapeut verbeterd de techniek van een patiënt binnen krachttraining

Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie is het werken aan de juiste houding en techniek om herhaling van blessures te voorkomen. Een fysiotherapeut kan ondersteuning bieden door de juiste techniek aan te leren en het geven van feedback op de trainingstechniek.

Een persoonlijke benadering en programmering essentieel voor een succesvol fysiotherapie traject binnen krachttraining. Door rekening te houden met de behoeften en doelen, kunnen sporters op een veilige en effectieve manier snel herstellen van blessures en hun kracht en mobiliteit terugwinnen.

Samenwerkingen

Onze praktijk is trots gevestigd binnen Push&Pull Gym, een fitnesscentrum waar expertise en kwalitatieve krachttraining hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat we beschikken over moderne faciliteiten en een omgeving die perfect is afgestemd op onze behandelingen. Of je nu een beginnende sporter bent of een ervaren atleet. Bij Push&Pull bieden we de juiste ondersteuning om jouw fysieke gezondheid en prestatieniveau te optimaliseren.

Bovendien zijn we in samenwerking met Northside Barbell, de grootste powerliftvereniging van Noord Nederland. Door deze samenwerking hebben we directe toegang tot een levendige gemeenschap van gepassioneerde powerlifters en de expertise van ervaren coaches. Dit stelt ons in staat om onze behandelingen verder te versterken en sporters te begeleiden bij het herstel van blessures en het optimaliseren van hun kracht en techniek.