Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 104 reviews
Elleboogklachten en Fysiotherapie

Elleboogklachten

Informatie FAQ Tarieven

Heb je pijn, stijfheid of andere elleboogklachten? Wij begrijpen hoe vervelend dit kan zijn. Mogelijk wordt je dagelijkse leven of sport hier flink door gehinderd. Als fysiotherapie praktijk focussen wij op een spoedig herstel door actief te revalideren. Wij raden zelden aan om te stoppen met sporten.

Tenniselleboog

Meer over een Tenniselleboog

Deze aandoening ontstaat door overbelasting van de buitenste elleboogspieren en pezen, wat leidt tot pijn en gevoeligheid. Wij bieden doelgerichte oefeningen en technieken om pijn te verlichten en de functie te herstellen.

Golferselleboog

Meer over een Golferselleboog

Overmatige belasting van de binnenste elleboogspieren en pezen veroorzaakt deze klacht. Symptomen omvatten pijn en stijfheid die uitstralen naar de onderarm en pols. Wij helpen bij het verminderen van pijn en het herstellen van normale beweeglijkheid.

Uitstralende pijn vanuit de schouder (Referred Pain)

Soms kan pijn die oorspronkelijk in de schouder ontstaat, zich verspreiden naar aangrenzende gebieden, zoals de arm of de elleboog. Dit wordt uitstralende pijn genoemd en wordt vaak veroorzaakt door gedeelde zenuwbanen en spierrelaties.

Elleboogklachten vanuit de nek (neurologische pijn)

Neurologische pijn verwijst naar ongemak dat ontstaat door problemen in de zenuwstructuren van de nek. Deze pijn kan zich verspreiden naar andere delen van het lichaam, zoals de elleboog, en kan tintelingen, gevoelloosheid of zwakte veroorzaken.

Slijmbeursontsteking

Ontsteking van de elleboogslijmbeurs resulteert in zwelling en pijn. Dit heeft vaak te maken met een vorm van overbelasting. Onze deskundige fysiotherapeuten geven advies om  de ontsteking te verminderen, de bewegingsvrijheid te herstellen en het voorkomen van verdere irritatie.

Veelgestelde vragen over Elleboogklachten

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van elleboogklachten die met fysiotherapie behandeld kunnen worden?

Elleboogklachten kunnen voortkomen uit diverse aandoeningen zoals een tenniselleboog, waarbij de buitenste elleboogspieren overbelast raken, een golferselleboog, die de binnenste elleboogspieren betreft, slijmbeursontsteking door overbelasting, en neurologische pijn die kan uitstralen vanuit de nek. Fysiotherapie kan deze klachten effectief behandelen met gerichte oefeningen, pijnverlichtende technieken en adviezen voor activiteiten.

Fysiotherapie biedt diverse technieken zoals specifieke oefeningen, manuele therapie, en soms ook modaliteiten zoals dry needling of ultrageluidtherapie, die gericht zijn op het verminderen van pijn, het verbeteren van de beweeglijkheid en het versterken van de spieren rond de elleboog om verdere klachten te voorkomen.

Bij het eerste bezoek zal de fysiotherapeut een gedetailleerde evaluatie uitvoeren om de oorzaak van je elleboogklachten te bepalen. Vervolgens wordt een gepersonaliseerd behandelplan opgesteld dat kan bestaan uit oefeningen, manuele technieken, en mogelijk advies over aanpassingen in je dagelijkse of sportactiviteiten.

Fysiotherapie wordt meestal vergoed door de zorgverzekering indien je aanvullend verzekerd bent of onder de 18 jaar. Het is echter belangrijk om vooraf je verzekeringspolis te raadplegen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor specifieke dekking.

Het aantal behandelingen hangt af van de specifieke aard en ernst van de elleboogklachten. Over het algemeen zien we verbetering na 5 tot 8 sessies, maar individuele verschillen in reactie op de behandeling kunnen dit aantal beïnvloeden.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Elleboogklachten af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Onze op maat gemaakte behandelplannen combineren manuele therapie, oefeningen en trainingsadvies om je sportprestaties te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak en zet de eerste stap naar herstel!