Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 103 reviews
Wat is een golferselleboog?

Golfers elleboog

Informatie FAQ Tarieven

Heb je last van die hardnekkige golferselleboog die je sport of dagelijkse activiteiten verstoort? Wij begrijpen de frustratie en de pijn die dit kan veroorzaken, en we zijn hier om je te helpen. Ons gespecialiseerde team van fysiotherapeuten staat klaar om je te begeleiden bij de behandeling van je klachten, ongeacht wat de boosdoener is. Lees verder om meer te ontdekken over de symptomen, mogelijke oorzaken en effectieve behandelingen.

Symptomen

Een golferselleboog manifesteert zich vaak door pijn aan de binnenkant van je elleboog. De meest voorkomende symptomen zijn onder andere:

Pijn: Pijn bij bewegingen zoals buigen van de pols en het grijpen van voorwerpen.

Stijfheid: Stijfheid in de elleboog en onderarm, vooral ’s ochtends.

Krachtsverlies: Verminderde gripkracht en moeite met tillen.

Oorzaken

Er zijn diverse oorzaken voor een golferselleboog, waaronder:

Herhaalde bewegingen: Het herhaaldelijk uitvoeren van bepaalde activiteiten, zoals muizen, kan leiden tot overbelasting van de pezen in je elleboog.

Sportgerelateerde factoren: Naast golf, kunnen ook andere sporten zoals krachttraining of powerlifting je kwetsbaar maken voor een golferselleboog.

Werkomstandigheden: Je werk kan bijdragen aan het ontstaan van een golferselleboog, vooral als je herhaalde handelingen verricht.

Behandelingen

Bij onze praktijk bieden we de beste behandelingen voor je golferselleboog:

Fysiotherapie: Onze ervaren fysiotherapeuten zullen je begeleiden met gerichte oefeningen en technieken om de spieren en pezen rond je elleboog te versterken en pijn te verminderen.

Mobilisatie: Mulligan Manuele therapie kan de beweeglijkheid van je elleboog verbeteren.

Advies voor Thuis: We voorzien je van thuisoefeningen en adviezen omtrent je sport om je herstel te versnellen.

 

Golferselleboog klachten bij Krachttraining en Powerlifting

Heb je gemerkt dat je golferselleboogklachten verergeren tijdens krachttraining en powerlifting, met name bij oefeningen zoals rows en deadlifts? Dit is geen ongewoon probleem. De herhaalde trek- en tilbewegingen kunnen de pezen en spieren in je elleboog extra belasten. Onze deskundige fysiotherapeuten begrijpen deze relatie en kunnen specifieke behandelplannen ontwikkelen om je te helpen bij je herstel, terwijl we rekening houden met je prestatiedoelen.

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor de behandeling van je golferselleboog. Ons toegewijde team staat voor je klaar om je pijn te verlichten, je kracht te herstellen en je weer in beweging te krijgen. Samen werken we aan een succesvol herstel van je golferselleboog.

Veelgestelde vragen over een Golferselleboog

Wat is een golferselleboog?

Een golferselleboog, ook bekend als mediale epicondylitis, is een vorm van tendinitis die pijn veroorzaakt aan de binnenkant van de elleboog. De aandoening wordt veroorzaakt door overbelasting van de pezen die de pols en vingers buigen, wat vaak resulteert uit herhaalde of excessieve belasting.

De symptomen van een golferselleboog omvatten typisch pijn aan de binnenkant van de elleboog, die kan uitstralen naar de onderarm. Andere veelvoorkomende symptomen zijn stijfheid van de elleboog, vooral in de ochtend, en een verminderde gripkracht, wat het vasthouden van voorwerpen lastiger maakt.

De behandeling van een golferselleboog in onze praktijk omvat fysiotherapie met specifieke oefeningen om de spieren en pezen te versterken, manuele therapie zoals Mulligan mobilisatie om de beweeglijkheid te verbeteren, en praktische adviezen voor activiteiten thuis en tijdens sporten om verdere irritatie te voorkomen.

Ja, je kunt meestal doorgaan met sporten of werken, maar het kan nodig zijn om je activiteiten aan te passen op advies van onze fysiotherapeuten. Dit kan helpen om de belasting van de getroffen pezen te verminderen en verdere schade te voorkomen terwijl je herstelt.

Behandeling voor een golferselleboog wordt vaak vergoed als je aanvullend verzekerd bent of onder de 18 jaar. Wij adviseren om vooraf je verzekeringspolis te raadplegen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor specifieke details over de dekking.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van een Golferselleboog af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken voor de behandeling van je golferselleboog. Ons toegewijde team staat voor je klaar om je pijn te verlichten, je kracht te herstellen en je weer in beweging te krijgen. Samen werken we aan een succesvol herstel van je golferselleboog.