Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 103 reviews
Fysiotherapie bij Hand- en polsklachten

Hand- en polsklachten

Informatie FAQ Tarieven

Heeft u last van pijn, stijfheid of ongemak in uw handen en polsen? Onze ervaren fysiotherapeuten staan voor u klaar om u te helpen bij het herstel en de verlichting van hand- en polsklachten. Of u nu een enthousiaste sporter bent of dagelijkse activiteiten worden belemmerd door pijn, wij bieden persoonlijke en effectieve behandelingen om uw gezondheid en mobiliteit te herstellen.

Hand- en polsklachten tijdens sport

Sportieve activiteiten kunnen soms leiden tot overbelasting of letsel aan de handen en polsen. Vooral bij krachtsport en andere activiteiten waarbij de handen intensief worden gebruikt, kunnen klachten optreden. Hier zijn enkele voorbeelden van sporten en situaties waarin hand- en polsklachten kunnen voorkomen:

Krachtsport (powerliften, bodybuilding):
Het tillen van zware gewichten kan leiden tot overbelasting van de polsgewrichten, pezen en spieren. Denk aan het bankdrukken of squatten. Polsblessures zoals verstuikingen, tendinitis (peesontsteking) en carpaal tunnel syndroom kunnen voorkomen.

Tennis en Golf:
Herhaalde bewegingen zoals het vasthouden van een tennisracket of golfclub kunnen leiden tot overmatige belasting van de hand- en polsgewrichten. Hierdoor kunnen aandoeningen zoals tenniselleboog en golfer’s pols ontstaan.

Turnen en Gymnastiek:
Tijdens turn- en gymnastiekoefeningen wordt veel druk uitgeoefend op de handen en polsen, wat kan leiden tot blessures zoals overstrekking van de pols of peesontstekingen.

Vechtsporten:
Contact en impact tijdens vechtsporten kunnen leiden tot verstuikingen, fracturen en andere traumatische blessures aan de handen en polsen. Wij hebben ervaring met MMA, Jiu Jitsu, (Kick)boxen en worstelen.

Klimmen:
Klimsporten stellen de handen en polsen bloot aan zware belastingen en ongewone posities, wat kan leiden tot overbelasting of dislocaties.

Wielrennen en Mountainbiken:
Het sturen en remmen tijdens fietsen kan leiden tot herhaalde bewegingen die pols- en handklachten kunnen veroorzaken.

Racket- en balsporten:
Sporten zoals badminton, squash en honkbal vereisen snelle en krachtige polsbewegingen, wat kan leiden tot blessures.

Wij helpen je terug te keren naar je sport

Bij onze fysiotherapiepraktijk begrijpen we dat elke klacht uniek is. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen een uitgebreide evaluatie uitvoeren en kijken mee met je sport. Daarna stellen we een individueel behandelplan op dat gericht is op pijnverlichting, herstel van de mobiliteit en preventie van toekomstige klachten. We maken gebruik van diverse behandeltechnieken, en denken mee met jou als sporter.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak. Samen werken we aan een gezonde en pijnvrije toekomst voor uw handen en polsen!

Veelgestelde vragen over Hand en polsklachten

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van hand- en polsklachten?

Hand- en polsklachten kunnen voortkomen uit diverse activiteiten zoals krachtsporten, racket- en balsporten, wielrennen, en vechtsporten. Overbelasting, repetitieve bewegingen, en acute blessures zoals verstuikingen, fracturen, en tendinitis zijn vaak voorkomende oorzaken.

Fysiotherapie biedt verschillende behandelingsopties zoals specifieke oefeningen voor kracht en flexibiliteit, manuele therapieën om mobiliteit te verbeteren, en ergonomisch advies om herhaling van klachten te voorkomen. Wij richten ons ook op pijnverlichting en herstel van normale functies.

Voor sportgerelateerde klachten bieden we therapieën die specifiek gericht zijn op de eisen van de betreffende sport, zoals mobilisatie, stabilisatieoefeningen, en technieken om de belasting tijdens het sporten te verminderen. We zorgen ook voor een sport-specifieke revalidatie om veilig terug te keren naar de sport.

Tijdens je eerste bezoek zal onze fysiotherapeut een grondige evaluatie uitvoeren om de oorzaak van je klachten te identificeren. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat gericht is op jouw specifieke behoeften en sportieve activiteiten, met als doel pijnverlichting en functioneel herstel.

Fysiotherapie wordt vaak vergoed als je aanvullend verzekerd bent of onder de 18 jaar bent. Wij raden aan om je verzekeringspolis te raadplegen of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor specifieke details over de dekking.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Hand en polsklachten af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een afspraak. Samen werken we aan een gezonde en pijnvrije toekomst voor uw handen en polsen!