Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 104 reviews
Wat is een tenniselleboog?

Tenniselleboog

Informatie FAQ Tarieven

Heb je last van een vervelende tenniselleboog, ook wel bekend als tennisarm of laterale epycondilalgia? Wij begrijpen hoe hinderlijk dit kan zijn en staan we klaar om je te helpen. Ons team van deskundige fysiotherapeuten staat paraat om je te begeleiden bij de behandeling van je klachten, ongeacht waar het vandaan komt. Lees verder om meer te weten te komen over de symptomen, oorzaken en hoe we deze aandoening effectief kunnen behandelen.

Symptomen

Een tenniselleboog uit zich meestal in pijn aan de buitenkant van je elleboog. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • Pijn: Pijn wanneer je je elleboog beweegt, vooral bij het strekken van je pols en het vasthouden van dingen.
  • Stijfheid: Je elleboog en onderarm voelen stijf aan, vooral ’s ochtends.
  • Krachtverlies: Je merkt dat je minder kracht hebt tijdens training of bij het vastgrijpen of optillen van voorwerpen.
  • Tintelingen: Soms voel je tintelingen of worden je vingers wat gevoelloos.

Oorzaken

Een tenniselleboog kan verschillende oorzaken hebben, zoals:

Overbelasting: Als je herhaaldelijk dezelfde bewegingen maakt met je arm en pols, zoals bij tennis, golf of andere sporten, kan dit leiden tot overbelasting van de pezen.

Werkgerelateerde factoren: Ook herhaalde bewegingen op je werk, zoals tillen of steeds dezelfde handeling uitvoeren, kunnen bijdragen aan het ontstaan van een tenniselleboog.

Leeftijd: Naarmate je ouder wordt, neemt het risico op een tenniselleboog toe, omdat pezen met de tijd kunnen verzwakken.

Behandelingen

Wij bieden de meest effectieve behandelingen voor je tenniselleboog:

Fysiotherapie: Onze ervaren fysiotherapeuten helpen je met specifieke oefeningen en technieken om de spieren en pezen rond je elleboog te versterken en de pijn direct verminderen.

Mobilisatie: Mulligan Manuele therapie kan de beweeglijkheid van je elleboog verbeteren en pijn verminderen.

Ergonomisch- en trainingsadvies: We geven je tips over hoe je je dagelijkse activiteiten en trainingstechniek kunt aanpassen om verdere irritatie te voorkomen.

 

Tenniselleboog klachten bij Krachttraining en Powerlifting

Als je hinder ondervindt van een tenniselleboog als gevolg van krachttraining en powerlifting, begrijpen onze gespecialiseerde fysiotherapeuten de specifieke uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Herhaalde bewegingen en overmatige belasting tijdens oefeningen zoals bankdrukken en andere press-oefeningen kunnen leiden tot een tenniselleboog, vaak met betrokkenheid van de schouder. We nemen altijd de schouder in overweging bij ons onderzoek.

Veelgestelde vragen over Tenniselleboog

Wat is een tenniselleboog?

Een tenniselleboog, medisch bekend als laterale epicondylitis, is een aandoening die pijn veroorzaakt aan de buitenzijde van de elleboog door overbelasting van de pezen. Deze pijn kan ontstaan door herhaalde bewegingen van de pols en arm, vaak geassocieerd met bepaalde sporten zoals tennis, maar ook met werkgerelateerde activiteiten.

De voornaamste symptomen van een tenniselleboog omvatten pijn en gevoeligheid aan de buitenkant van de elleboog, stijfheid in de elleboog en onderarm, verlies van kracht bij grijpen of tillen, en soms tintelingen of gevoelloosheid in de vingers.

Onze behandeling voor een tenniselleboog omvat fysiotherapie met specifieke oefeningen om de pezen te versterken, manuele mobilisatie om de beweeglijkheid te verbeteren, en ergonomisch advies om herhaling van de klachten te voorkomen. Mulligan manuele therapie kan ook deel uitmaken van de behandeling.

Wij raden meestal aan om de activiteiten die de pijn veroorzaken aan te passen, maar niet noodzakelijk volledig te stoppen. Onze fysiotherapeuten kunnen adviezen geven over hoe je veilig kunt blijven sporten of werken door middel van aangepaste technieken en oefeningen.

Behandelingen voor een tenniselleboog worden vaak vergoed als je aanvullend verzekerd bent of als je jonger bent dan 18 jaar. We adviseren om je verzekeringspolis te controleren of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor specifieke dekking.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Tenniselleboog af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Onze op maat gemaakte behandelplannen combineren manuele therapie, oefeningen en trainingsadvies om je sportprestaties te optimaliseren. Neem vandaag nog contact op voor een afspraak.