Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 106 reviews
Afkomen van je hoofdpijn

Hoofdpijn

Informatie FAQ Tarieven

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem waar veel mensen mee te maken krijgen. Het kan variëren in intensiteit, duur en locatie, en er zijn verschillende typen hoofdpijn met elk hun eigen kenmerken en mogelijke oorzaken. Als fysiotherapeut begrijpen we hoe hoofdpijnpatronen kunnen ontstaan en willen we je helpen de pijn weer onder controle te krijgen.

Cervicogene Hoofdpijn

Cervicogene hoofdpijn ontstaat als gevolg van problemen in de nek, zoals gewrichten, spieren of zenuwen. Slechte houding, nekletsel of overbelasting van de nekspieren kunnen bijdragen aan deze vorm van hoofdpijn. De pijn manifesteert zich meestal aan één zijde van het hoofd en kan uitstralen naar het voorhoofd, de slapen of het gebied achter het oog. Cliënten beschrijven de pijn vaak als dof en drukkend, en het kan verergeren bij bewegingen van de nek. Vaak is dit op te lossen met manuele mobilisaties en door aandacht te besteden aan een ergonome werkhouding .

Migraine

Migraine is een complexe neurovasculaire aandoening die vaak erfelijk is. Het wordt gekenmerkt door terugkerende aanvallen van matige tot hevige hoofdpijn, meestal aan één zijde van het hoofd. Migraineaanvallen kunnen uren tot dagen duren en gaan vaak gepaard met andere symptomen zoals misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht en geluid. Tijdens een migraineaanval kunnen mensen zich ook zwak, duizelig of verward voelen. De exacte oorzaak van migraine is nog niet volledig begrepen, maar veranderingen in de bloedvaten en neurale activiteit in de hersenen spelen een rol.

Spanningshoofdpijn

Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die vaak wordt veroorzaakt door stress, spierspanning in de nek, schouders en het hoofd, vermoeidheid, slechte houding of gebrek aan slaap. De pijn bij spanningshoofdpijn wordt vaak beschreven als een drukkende of knellende band rond het hoofd. Het kan aan beide zijden van het hoofd worden gevoeld en is meestal mild tot matig van intensiteit. In tegenstelling tot migraine gaan spanningshoofdpijnen vaak niet gepaard met misselijkheid, braken, lichtgevoeligheid of geluidsgevoeligheid.

De rol van de fysiotherapeut

Wij begrijpen het belang van het correct identificeren van de oorzaak van jouw hoofdpijnklachten. Onze deskundige fysiotherapeuten zijn getraind om de bron van jouw hoofdpijn te onderzoeken en een op maat gemaakt behandelplan op te stellen. Door middel van gerichte oefeningen, manuele therapie en advies over houding en beweging kunnen we je helpen de symptomen te verlichten en een betere kwaliteit van leven te bereiken.

Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en stap vooruit naar een leven zonder hoofdpijnklachten. Jouw welzijn is onze prioriteit!

Veelgestelde vragen over Hoofdpijn

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn die behandeld kunnen worden met fysiotherapie?

Fysiotherapie kan effectief zijn bij verschillende soorten hoofdpijn, zoals cervicogene hoofdpijn, die vaak wordt veroorzaakt door problemen in de nek, spanningshoofdpijn die voortkomt uit spierspanningen en stress, en sommige aspecten van migraine, zoals de fysieke symptomen die worden verergerd door spierspanning en slechte houding.

Een fysiotherapeut kan helpen de oorzaak van je hoofdpijn te identificeren en een behandelplan opstellen dat kan bestaan uit manuele therapie, specifieke oefeningen, en advies over houding en ergonomie. Deze behandelingen zijn gericht op het verminderen van spierspanning, verbeteren van de houding en het verlichten van de druk op de nek en schouders.

Tijdens het eerste bezoek zal de fysiotherapeut een uitgebreide anamnese en fysiek onderzoek uitvoeren om de mogelijke oorzaken van je hoofdpijn te bepalen. Er zal ook een behandelplan worden opgesteld dat is aangepast aan jouw specifieke behoeften en symptomen.

Fysiotherapie wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent of onder de 18 jaar. Het is raadzaam om je verzekeringspolis te controleren of contact op te nemen met je verzekeraar voor specifieke dekking.

Het aantal behandelingen kan variëren afhankelijk van de specifieke oorzaak en intensiteit van je hoofdpijn. Over het algemeen zien we verbetering bij cliënten na 5 tot 8 sessies, maar dit kan verschillen per individu.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Hoofdpijn af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Als je nekklachten blijven aanhouden is het verstandig een specialist in te schakelen, wij helpen je graag van je klachten af te komen.