Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 106 reviews
Krachttraining en fysiotherapie

Krachttraining

Informatie FAQ Tarieven

Bij fysiotherapie binnen krachttraining is een persoonlijke benadering essentieel. Elke patiënt heeft unieke behoeften en doelen, en daarom is het belangrijk om een individueel behandelplan op te stellen.

Een goede programmering is ook cruciaal voor een succesvolle traject. Dit houdt in dat er een progressief trainingsprogramma wordt opgesteld dat geleidelijk aan intensiteit en volume opbouwt. En dat terwijl rekening wordt gehouden met het huidige trainingsprogramma van de patiënt. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van verschillende oefeningen, technieken en hulpmiddelen om de spieren te versterken en de mobiliteit te verbeteren.

Voorkom blessures

Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie is het werken aan de juiste houding en techniek om herhaling van blessures te voorkomen. Een fysiotherapeut kan ondersteuning bieden door de juiste techniek aan te leren en het geven van feedback op de trainingstechniek.

Een persoonlijke benadering en programmering essentieel voor een succesvol fysiotherapie traject binnen krachttraining. Door rekening te houden met de behoeften en doelen, kunnen sporters op een veilige en effectieve manier snel herstellen van blessures en hun kracht en mobiliteit terugwinnen.

Fysiotherapeut verbeterd de techniek van een patiënt binnen krachttraining

Samenwerking

Onze praktijk is trots gevestigd binnen Push&Pull Gym, een fitnesscentrum waar expertise en kwalitatieve krachttraining hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat we beschikken over moderne faciliteiten en een omgeving die perfect is afgestemd op onze behandelingen. Of je nu een beginnende sporter bent of een ervaren atleet. Bij Push&Pull bieden we de juiste ondersteuning om jouw fysieke gezondheid en prestatieniveau te optimaliseren.

Bovendien zijn we in samenwerking met Northside Barbell, de grootste powerliftvereniging van Noord Nederland. Door deze samenwerking hebben we directe toegang tot een levendige gemeenschap van gepassioneerde powerlifters en de expertise van ervaren coaches. Dit stelt ons in staat om onze behandelingen verder te versterken en sporters te begeleiden bij het herstel van blessures en het optimaliseren van hun kracht en techniek.


Push&Pull website


Northside Barbell website

Veelgestelde vragen

Hoe kan fysiotherapie mijn krachttraining verbeteren?

Fysiotherapie kan je krachttraining verbeteren door het optimaliseren van je techniek, het versterken van spieren, en het verbeteren van mobiliteit. Een fysiotherapeut kan specifieke zwakheden of disbalansen identificeren en een gepersonaliseerd trainingsprogramma opstellen dat rekening houdt met jouw unieke behoeften en doelen.

Fysiotherapie speelt een cruciale rol in het voorkomen van blessures door het aanleren van de juiste techniek en houding tijdens oefeningen. Door te zorgen voor een correcte uitvoering en progressieve opbouw van training, helpt fysiotherapie het risico op overbelasting en blessures te minimaliseren.

Ja, vaak is het mogelijk om met een aangepast programma door te gaan met krachttraining tijdens een blessure. Een fysiotherapeut kan veilige alternatieve oefeningen aanbevelen die de geblesseerde gebieden ontzien terwijl andere delen van het lichaam worden getraind.

Een persoonlijk behandelplan bij krachttraining omvat een op maat gemaakt programma dat rekening houdt met je huidige fitheidsniveau, eventuele blessures, en je specifieke trainingsdoelen. Het plan kan verschillende soorten oefeningen, technieken en soms hulpmiddelen omvatten om je kracht en conditie te verbeteren, terwijl het ook focust op herstel en blessurepreventie.

Samenwerken met een fysiotherapeut om je prestaties te optimaliseren houdt in dat je regelmatig sessies bijwoont waarin je techniek wordt geanalyseerd en verbeterd, je progressie wordt bijgehouden en je trainingsprogramma wordt aangepast aan je voortgang en eventuele nieuwe doelen of uitdagingen. Deze samenwerking zorgt voor een holistische aanpak waarbij zowel preventie van blessures als verbetering van prestaties centraal staan.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Voorkom blessures met krachttraining. Wij helpen je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Maak vandaag nog je afspraak.