Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 104 reviews
Heb je klachten aan je enkel of voet?

Enkel- of voetklachten

Informatie FAQ Tarieven

Klachten aan de enkel of voet kunnen erg vervelend zijn. Het is daarentegen niet vreemd dat deze ontstaan. Ons hele lichaamsgewicht wordt namelijk ondersteund door deze gewrichten. De meest voorkomende klachtenbeelden zijn een hallux valgus, hielspoor, doorgezakte voet, enkel inklemming of achillespeesontsteking. Onder enkel- en voetklachten verstaan we ook problemen in het onderbeen zoals shin splints of een zweepslag. Het grote probleem met klachten aan de voet of enkel is dat er vaak ook problemen in de keten ontstaan. Zo kan er ook last ondervonden worden in de knieën, heupen of onderrug. Omdat de voeten en enkels het fundament van ons lichaam zijn, is het belangrijk om zorg te dragen voor deze gewrichten.

Symptomen

 • Pijn rondom de enkel
 • Pijn achter op de hak of in de kuitspier
 • (Ochtend)stijfheid of na een lange tijd zitten
 • Bewegingsbeperking, met name bij heffing van de voet
 • Warm en kloppend gevoel in de enkel
 • Zwelling en verkleuring
 • Pijn onder de voetboog, vaak tegen de hak en met name bij wandelen
 • Niet op de enkel kunnen staan

Oorzaken

 • Gebrek aan spiercoördinatie
 • Dysfunctie van het gewricht
 • Overbelasting
 • Artrose
 • Beperkte mobiliteit
 • Ruptuur in band, pees of spier

Behandeling

 • Fysiotherapie
 • Functionele krachttraining
 • Mulligan manuele therapie
 • Mobilisatie tape
 • Tape voor steun
 • Dry needling
 • Adviesgesprekken m.b.t. het herstelvermogen
 • Sportrevalidatie

Herkent u dit beeld bij uzelf, of wilt u gewoon zien wat ik voor u kan betekenen? Maakt u dan eenvoudig een afspraak.

Veelgestelde vragen over bij Enkel- en voetklachten

Wat zijn veelvoorkomende symptomen van enkel- en voetklachten?

Typische symptomen van enkel- en voetklachten omvatten pijn rondom de enkel of onder de voetboog, ochtendstijfheid of stijfheid na langdurig zitten, zwelling, warmte, een kloppend gevoel in de enkel, en bewegingsbeperking, vooral bij het heffen van de voet.

Enkele veelvoorkomende aandoeningen die enkel- en voetklachten veroorzaken zijn hallux valgus, hielspoor, doorgezakte voeten, enkelinklemming, achillespeesontsteking, shin splints en zweepslag. Deze aandoeningen kunnen ook gerelateerde problemen in de keten veroorzaken, zoals klachten in de knieën, heupen, of onderrug.

De behandeling van enkel- en voetklachten in onze praktijk kan onder meer bestaan uit fysiotherapie, functionele krachttraining, Mulligan manuele therapie, mobilisatie met tape voor steun, dry needling, en adviesgesprekken gericht op het verbeteren van het herstelvermogen en sportrevalidatie.

Preventieve maatregelen omvatten het dragen van geschikt schoeisel, regelmatige kracht- en flexibiliteitsoefeningen voor de onderbenen, het vermijden van overmatige belasting, en het handhaven van een gezond gewicht. Regelmatige controle bij een fysiotherapeut kan helpen om vroegtijdige tekenen van problemen te identificeren en aan te pakken.

Het is raadzaam om professionele hulp te zoeken als de pijn aanhoudt, verergert, of invloed heeft op uw dagelijkse activiteiten en mobiliteit. Vroege interventie kan helpen om ernstigere problemen te voorkomen en een effectiever herstel te bevorderen.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van bij Enkel- en voetklachten af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Herkent u dit beeld bij uzelf, of wilt u gewoon zien wat ik voor u kan betekenen? Maakt u dan eenvoudig een afspraak.