Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 106 reviews
Onze benadering bij pijn en volleybal

Volleybal

Informatie FAQ Tarieven

Volleyballers hebben over het algemeen een competitieve en teamgerichte mentaliteit. Ze zijn gedisciplineerd, toegewijd en vastberaden om hun vaardigheden te verbeteren en succes te behalen in hun sport. Tot slot hebben volleybalspelers vaak een passie voor de sport en zijn ze bereid om hard te werken om hun doelen te bereiken. Soms zijn er tegenslagen zoals het oplopen van een blessure. Enkel, knie, schouder …. helaas zie je dit veel gebeuren.

Volleybal blessures

Voor een volleyballer kan het moeilijk zijn om met lichamelijke klachten om te gaan, omdat ze zo graag willen blijven trainen en spelen. Echter, het is essentieel om blessures serieus te nemen en te werken aan een goede revalidatie om terug te keren op het veld.
Revalidatie na een blessure is niet alleen belangrijk om het lichaam te genezen, maar ook om het risico op toekomstige blessures te verminderen. Door middel van specifieke oefeningen, de volleyballer zelf leren omgaan met de klachten en de trainingen te hervatten met de juiste opbouw willen we de revalidatie tot een succes leiden.

Het is begrijpelijk dat volleyballers graag zo snel mogelijk weer willen spelen, maar het is belangrijk om geduldig te zijn en de tijd te nemen voor een volledige revalidatie. Zo voorkomen we niet alleen terugkeer van blessures, maar zorgen we er ook voor dat de volleyballer sterker en fitter terugkomt op het veld.
Als fysiotherapeut sta ik klaar om volleyballers te begeleiden en te ondersteunen tijdens hun revalidatieproces. Samen werken we aan een plan dat past bij hun specifieke behoeften en doelen, zodat ze uiteindelijk weer vol vertrouwen en zonder klachten kunnen trainen en spelen. Ik ben trots om te zien hoe deze spelers door hun inzet en toewijding sterker worden en zichzelf blijven uitdagen op het volleybalveld.

Fysiotherapeut onderzoekt schouderklachten van patiënt

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de revalidatie na een volleybalblessure?

De duur van de revalidatie hangt af van de ernst van de blessure en de individuele voortgang van de speler. Gemiddeld kan de revalidatie enkele weken tot maanden duren.

Specifieke oefeningen voor enkelblessures kunnen onder andere balans- en stabiliteitsoefeningen, krachttraining voor de enkel en kuitspieren, en mobiliteitsoefeningen omvatten. Onze fysiotherapeuten kunnen een op maat gemaakt programma opstellen.

Om herhaling van blessures te voorkomen, is het belangrijk om een goed revalidatieprogramma te volgen, aandacht te besteden aan warming-up en cooling-down, en regelmatig kracht- en stabiliteitsoefeningen te doen. Onze fysiotherapeuten kunnen ook advies geven over techniek en preventieve maatregelen.

Direct na een blessure is het belangrijk om de RICE-methode toe te passen: Rust, IJs, Compressie en Elevatie. Daarna is het verstandig om een afspraak te maken met ons voor een gedetailleerde evaluatie en behandelplan.

Het hangt af van de aard en ernst van de blessure. In veel gevallen kan een aangepaste training worden voortgezet, waarbij de focus ligt op niet-belaste oefeningen en het versterken van andere lichaamsdelen. Het is essentieel om dit in overleg met onze fysiotherapeuten te doen om verdere schade te voorkomen.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Voorkom blessures met volleybal

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Het begrijpen van de oorzaken van heupklachten bij sporters en het volgen van een gerichte aanpak voor behandeling en preventie kan helpen om blessures te minimaliseren en het plezier in sport en activiteit te behouden. Als heupklachten aanhouden of verergeren, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een fysiotherapeut. Maak vandaag nog je afspraak.