Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 103 reviews
Onze benadering bij pijn en hardlopen

Hardlopen en pijnklachten

Informatie FAQ Tarieven

Bij ons geloven we dat hardlopen niet alleen een geweldige vorm van lichaamsbeweging is, maar ook een manier om de geest te verfrissen en de natuur te verkennen. Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om jou te begeleiden bij het veilig en plezierig beoefenen van deze sport.

Of je nu een ervaren hardloper bent of net begint met deze sport, blessures kunnen helaas voorkomen. Onze focus ligt op het voorkomen van blessures en het bevorderen van gezond hardlopen. Met onze kennis van hardloopmechanica en trainingsprincipes, kunnen we jou helpen bij het verbeteren van jouw looptechniek, het verminderen van overbelasting en het versterken van de juiste spiergroepen.

Hardloopblessures

Wanneer je te maken krijgt met een hardloopgerelateerde blessure, begrijpen we dat het essentieel is om snel en effectief te herstellen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van diverse hardloopblessures, zoals shin splints, kniepijn, enkelverstuikingen en meer. Met een op maat gemaakt behandelplan en gerichte oefeningen helpen we jou om zo snel mogelijk weer terug te keren naar het hardlopen.

Maar fysiotherapie draait niet alleen om herstel van blessures. We streven er ook naar om jouw hardloopprestaties te verbeteren. Of je nu traint voor een 5 km, een marathon of een trail, onze deskundige begeleiding kan jou helpen om jouw doelen te bereiken. We kunnen je voorzien van gerichte trainingsadviezen, krachtoefeningen en adviezen voor herstel om jouw algehele prestaties te optimaliseren.

Ongeacht jouw niveau of doelstellingen, wij zijn er om jou te helpen slagen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe fysiotherapie jou kan helpen om optimaal te genieten van deze sport en blessurevrij te blijven terwijl je de paden en wegen verkent.

Veelgestelde vragen over pijnklachten door hardlopen

Hoe kan fysiotherapie helpen bij het voorkomen van hardloopblessures?

Onze fysiotherapeuten gebruiken hun expertise in hardloopmechanica om je looptechniek te analyseren en verbeteren, waardoor het risico op blessures vermindert. Wij bieden gerichte oefeningen om de juiste spiergroepen te versterken, adviezen voor een veilige trainingsopbouw, en strategieën om overbelasting te voorkomen.

Wij behandelen een breed scala aan hardloopgerelateerde blessures, waaronder shin splints, kniepijn zoals lopersknie, enkelverstuikingen, en achillespeesklachten. Elke blessure wordt benaderd met een op maat gemaakt behandelplan dat herstel bevordert en terugkeer naar hardlopen ondersteunt.

Een behandelplan voor hardloopblessures omvat doorgaans een combinatie van manuele therapie, zoals massage en mobilisatie, specifieke oefeningen voor kracht en flexibiliteit, en advies voor activiteiten aanpassing. Daarnaast bieden we strategieën voor pijnmanagement en preventie van toekomstige blessures.

Afhankelijk van de ernst van je blessure, kunnen we een aangepast hardloopschema adviseren dat je in staat stelt om actief te blijven zonder je herstel te belemmeren. We streven ernaar om een balans te vinden tussen rust en activiteit om een optimale genezing te bevorderen.

Naast het behandelen van blessures, richt onze fysiotherapie zich op het verbeteren van je hardloopprestaties door middel van kracht- en conditioneringstrainingen, verbetering van looptechniek, en optimalisatie van je algemene trainingsprogramma. We kunnen ook advies geven over voeding, hydratatie, en herstelstrategieën om je algehele uithoudingsvermogen en snelheid te verbeteren.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van pijnklachten door hardlopen af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Het begrijpen van de oorzaken van heupklachten bij sporters en het volgen van een gerichte aanpak voor behandeling en preventie kan helpen om blessures te minimaliseren en het plezier in sport en activiteit te behouden. Als heupklachten aanhouden of verergeren, is het raadzaam om professioneel advies in te winnen bij een fysiotherapeut. Maak vandaag nog je afspraak.