Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 104 reviews
Heb je last van Knieklachten?

Knieklachten

Informatie FAQ Tarieven

Knieklachten kunnen iedereen treffen, van sporters tot dagelijkse bewegers. Ontdek hoe fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het herstellen van mobiliteit en het voorkomen van verdere schade aan de knie. Van op maat gemaakte oefeningen tot hands-on behandelingen, onze ervaren fysiotherapeuten staan klaar om u te begeleiden naar een actief, pijnvrij leven. Leer over effectieve behandelingen en essentiële zelfzorgmaatregelen om knieklachten te overwinnen. Bereik uw optimale kniegezondheid met professionele begeleiding.

Verschillende knieklachten

Knieklachten kunnen vele vormen aannemen, variërend van sportblessures tot degeneratieve aandoeningen. Als toegewijde fysiotherapie praktijk zijn we er om u te helpen begrijpen en effectief om te gaan met verschillende knieproblemen:

➥ Jumpers Knee (Patellatendinopathie): Deze blessure treft vaak sporters die veel springen, zoals basketballers, maar ook krachtsporters zoals powerlifters en crossfitters. Overbelasting van de patellapees kan leiden tot pijn en zwelling onder de knieschijf. Onze fysiotherapeuten kunnen u begeleiden bij het verminderen van belasting, het versterken van de pees en het aanpassen van uw training om terug te keren naar je sport.

➥ Binnen-Buitenband Letsel: Letsel aan de binnen- of buitenband van de knie kan destabilisatie en lokale pijn veroorzaken. Dit kan problemen veroorzaken tijdens je sport of het dagelijkse leven. Onze deskundige aanpak omvat gerichte oefeningen en adviezen om de banden te versterken en kniestabiliteit te herstellen.

➥ Runner’s Knee (Illiotibiale bandsyndroom): Hardlopers en wandelaars ervaren soms pijn aan de buitenkant van de knie vaak door overbelasting of het belasten met een verkeerde techniek. Tevens komen deze klachten ook voor bij krachtsporters met veel zijwaartse knie-kanteling. Met specifieke oefeningen en correctietechnieken kunnen we je helpen de balans te herstellen en de pijn te verminderen.

➥ Osgood-Schlatter: Vooral bij jonge sporters kan deze aandoening tot pijnlijke zwelling net onder de knieschijf leiden. De pijn zit gecentreerd in de overgang van pees naar bot net onder de knie. Wist je dat dit op latere leeftijd ook nog voor problemen kan zorgen? Onze deskundige aanpak omvat specifieke oefeningen en technieken om pijn te verminderen en de hersteltijd te verkorten.

➥ Meniscus: Beschadiging of irritatie van de meniscus kan leiden tot pijn, zwelling en beperkte beweging. Met gespecialiseerde technieken en bewegingsoefeningen richten we ons op het herstellen van de meniscusfunctie en het verminderen van ongemak.

➥ Bursitis: Ontsteking van de slijmbeurs in de knie kan resulteren in zwelling en pijn. Met een activiteiten analyse en gerichte oefeningen kunnen we de ontsteking verminderen en de normale functie van de knie herstellen.

➥ VKB Ruptuur (Voorste Kruisband Scheuring): Deze blessure komt vaak voor bij sporters die plotselinge richtingsveranderingen maken. Onze fysiotherapeuten zijn bekend met het revalidatie traject en werken aan het herstellen van kniestabiliteit en spierkracht, of u nu kiest voor conservatieve behandeling of post-operatieve revalidatie.

➥ Patellofemoraal Pijnsyndroom: Veelvoorkomende kniepijn bij actieve mensen, vooral hardlopers en springers. Oorzaken zijn vaak onjuiste uitlijning van de knieschijf en disbalans met het dijbeen, wat leidt tot irritatie en pijn tijdens beweging, zoals traplopen, hurken en hardlopen. Fysiotherapie biedt effectieve behandelingsopties voor verlichting en herstel.

Neem contact met ons op

Bij onze fysiotherapie praktijk begrijpen we dat elke kniepijn uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. Onze ervaren fysiotherapeuten werken samen met u om een aangepast behandelplan op te stellen, gericht op het verlichten van pijn, het verbeteren van beweging en het voorkomen van verdere schade. Neem contact met ons op om uw knieklachten te bespreken en te ontdekken hoe we u kunnen helpen op weg naar herstel en welzijn.

Veelgestelde vragen over Knieklachten

Wat zijn de meest voorkomende symptomen van knieklachten?

Symptomen van knieklachten kunnen variëren afhankelijk van de specifieke aandoening, maar vaak omvatten ze pijn, zwelling, stijfheid, verminderde bewegingsvrijheid, en soms geluiden zoals kraken of klikken tijdens het bewegen van de knie.

Knieklachten kunnen worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan aandoeningen zoals Jumpers Knee, binnen- of buitenband letsel, Runner’s Knee, Osgood-Schlatter ziekte, beschadigingen aan de meniscus, bursitis, voorste kruisband scheuringen, en patellofemoraal pijnsyndroom.

Behandelingen kunnen variëren afhankelijk van de specifieke knieproblemen en kunnen onder meer bestaan uit fysiotherapie met gerichte oefeningen, hands-on behandelingen zoals mobilisatie en massage, techniek correctie, en soms ondersteunende maatregelen zoals braces of taping. Ontstekingsremmende medicatie kan ook worden aanbevolen.

Preventieve maatregelen omvatten het handhaven van een gezond gewicht, het uitvoeren van regelmatige kracht- en flexibiliteitstrainingen, het dragen van geschikt schoeisel, en het vermijden van overmatige stress op de knieën door techniekverbetering bij sporten en andere activiteiten.

Het is raadzaam om professionele hulp te zoeken als de kniepijn aanhoudt, verergert, of invloed heeft op je dagelijkse activiteiten en sportprestaties. Vroege interventie kan helpen om ernstigere problemen te voorkomen en een sneller herstel te bevorderen.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Knieklachten af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Bij onze fysiotherapie praktijk begrijpen we dat elke kniepijn uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. Onze ervaren fysiotherapeuten werken samen met u om een aangepast behandelplan op te stellen, gericht op het verlichten van pijn, het verbeteren van beweging en het voorkomen van verdere schade. Neem contact met ons op om uw knieklachten te bespreken en te ontdekken hoe we u kunnen helpen op weg naar herstel en welzijn.