Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 103 reviews
Oorzaken en symptomen

Nekklachten

Informatie FAQ Tarieven

Nekklachten zijn een veelvoorkomende klacht die mensen van alle leeftijden kunnen treffen. Deze klachten kunnen variëren van milde pijn en stijfheid tot aanhoudende, intense pijn die het dagelijks functioneren belemmert. De symptomen van nekklachten kunnen zich manifesteren als pijn, spanning, beperkte bewegingsvrijheid en uitstraling naar de schouders, armen of zelfs het hoofd. Veelvoorkomende oorzaken zijn langdurig gebruik van computers en smartphones, stress, spierspanning en nekletsel als gevolg van een ongeval.

Nauwkeurige Diagnose

Wij zullen een uitgebreide evaluatie uitvoeren om de specifieke oorzaak van de klachten vast te stellen. Door de exacte bron van de pijn te identificeren, kunnen we een gericht behandelplan opstellen dat op maat is gemaakt voor de behoeften van elke individuele cliënt.

Pijnverlichting bij nekklachten

Fysiotherapie kan verschillende technieken gebruiken om pijn te verminderen, zoals dry needling en triggerpoint therapie. Deze behandelingen kunnen helpen om de spierspanning te verminderen en de doorbloeding te bevorderen. Waardoor pijn en stijfheid worden verlicht.

Spierversterking en Mobiliteit

Gerichte oefeningen kunnen de spieren rond de nek versterken en de mobiliteit verbeteren. Door de spieren sterker en flexibeler te maken, kunnen we de belasting op de nek verminderen en de kans op toekomstige klachten verkleinen.

Ergonomisch Advies

We bieden ergonomisch advies om onze cliënten te helpen tijdens dagelijkse activiteiten, zoals werken achter een bureau of gebruik van mobiele apparaten. Het aanpassen van de werkplek en het aanleren van gezonde houdingsgewoonten kan bijdragen aan het voorkomen van toekomstige nekklachten.

Manuele Technieken

Onze fysiotherapeuten maken gebruik van manuele technieken zoals mobilisaties om de gewrichten in de nek te mobiliseren en de spierspanning te verminderen. Deze technieken kunnen helpen om de bewegingsvrijheid te herstellen en de algehele nekfunctie te verbeteren.

Veelgestelde vragen over Nekklachten

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van nekklachten die met fysiotherapie behandeld kunnen worden?

Nekklachten kunnen worden veroorzaakt door diverse factoren zoals langdurig zitten, slechte houding, stress, overmatig gebruik van apparaten zoals computers en smartphones, en fysieke trauma’s zoals een whiplash. Fysiotherapie kan helpen bij het verlichten van deze klachten door middel van manuele technieken, spierversterkende oefeningen, en ergonomisch advies.

Fysiotherapie gebruikt een combinatie van technieken zoals dry needling, triggerpoint therapie, manuele mobilisaties en gerichte oefeningen om spierspanning te verminderen, de doorbloeding te bevorderen, en de bewegingsvrijheid te herstellen. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en stijfheid in de nek.

Tijdens het eerste bezoek voert de fysiotherapeut een grondige evaluatie uit om de oorzaken van je nekklachten te identificeren. Op basis van deze diagnose wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, gericht op zowel pijnverlichting als preventie van toekomstige klachten.

Fysiotherapie voor nekklachten wordt vaak vergoed als je aanvullend verzekerd bent of jonger dan 18 jaar. Het is aan te raden om vooraf je verzekeringsdekking te controleren of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor specifieke informatie over de vergoeding.

Het aantal benodigde behandelingen varieert per individu, afhankelijk van de ernst en oorzaak van de klachten. Meestal zien we verbetering na 5 tot 8 behandelingen, maar dit kan verschillen per persoon en situatie.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Nekklachten af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Als je nekklachten blijven aanhouden is het verstandig een specialist in te schakelen, wij helpen je graag van je klachten af te komen.