Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 106 reviews
Alles over rugklachten

Rugklachten

Informatie FAQ Tarieven

Het is wetenschappelijk bewezen dat iedereen minstens één keer in zijn of haar leven te maken krijgt met een vorm van rugklachten. Maar omdat de rug erg sterk is, worden deze klachten vaak onderschat(!). Toch kan er een keer iets gaan irriteren. In onze hedendaagse levensstijl worden we namelijk gedwongen om bepaalde posities aan te nemen waarbij deze irritaties in de wervelkolom kunnen opspelen. Neem bijvoorbeeld je beroep. Een sedentair leven op het kantoor of juist fysiek zwaar belastend werk als stratenmaker kunnen veel risico geven op rugklachten. Maar naast een langdurige onaangename houding zijn er genoeg andere situaties waarbij de wervelkolom klachten kan geven. Zo is er een sterk verband tussen de belastbaarheid van het lichaam (én geest) en de daadwerkelijke belasting die het lichaam aankan. Wanneer de oorzaak van de pijn niet duidelijk is, noemen we dit aspecifieke rugpijn.

Oorzaken

 • Te lang in éénzelfde houding
 • Overbelasting van de rugspieren
 • Hernia in de onderrug
 • Aandoeningen zoals ischias en artrose
 • Problemen met organen zoals de nieren, blaas of darmen
 • Stress en spanning
 • Infecties zoals blaasontsteking of gordelroos

Symptomen

 • Zeurende pijn in de onderrug, middenrug of bovenrug
 • Pijnscheuten die uitstralen naar de heupen, billen, benen of zelfs de lies
 • Stijfheid in de onderrug
 • Beperkingen in beweging, zoals niet kunnen lopen of buigen
 • Ondraaglijke pijn die het dagelijks functioneren belemmert
 • Antalgische houding of scheefstand

Behandelingen

 • Belasting en belastbaarheid in kaart brengen
 • Rust en tijdelijke activiteitsvermindering
 • Fysiotherapie om de spieren te versterken en de houding te verbeteren
 • Pijnstillers en ontstekingsremmende medicijnen kunnen bijdragen bij acute klachten

 

Behandelingen

 • Vermijd langdurig zitten of staan
 • Train en belast je rug met een logische techniek en adequate weerstand
 • Beweeg regelmatig, zet een stappendoel
 • Zorg voor een positief herstelklimaat: slaap, rust, stress

 

Veelgestelde vragen over Rugklachten

Wat zijn veelvoorkomende oorzaken van rugklachten?

Rugklachten kunnen veroorzaakt worden door verschillende factoren, waaronder langdurig zitten of staan, overbelasting van de rugspieren, hernia’s, aandoeningen zoals ischias en artrose, stress, en zelfs door problemen met inwendige organen zoals de nieren. Onze levensstijl en dagelijkse activiteiten spelen een grote rol in het ontstaan van deze klachten.

Symptomen van rugklachten kunnen variëren van zeurende pijn in de onderrug, middenrug of bovenrug, tot pijnscheuten die uitstralen naar de heupen, billen, benen of zelfs de lies. Andere veelvoorkomende symptomen zijn stijfheid, beperkingen in beweging, en in ernstige gevallen, ondraaglijke pijn die het dagelijks functioneren belemmert.

Onze aanpak voor het behandelen van rugklachten omvat het in kaart brengen van belasting versus belastbaarheid, het bieden van rust en tijdelijke vermindering van bepaalde activiteiten, specifieke fysiotherapeutische oefeningen om de spieren te versterken en de houding te verbeteren, en indien nodig het adviseren over pijnstillers en ontstekingsremmers.

Om rugklachten te voorkomen, is het belangrijk om langdurig zitten of staan te vermijden, je rug regelmatig en op een correcte manier te belasten, regelmatig te bewegen met een gesteld stappendoel, en te zorgen voor een positief herstelklimaat door goede slaap, rust en stressmanagement.

Fysiotherapie voor rugklachten wordt vaak vergoed indien je aanvullend verzekerd bent of onder de 18 jaar. Het is aan te raden om je verzekeringspolis te controleren of contact op te nemen met je zorgverzekeraar voor de specifieke details van je dekking.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Rugklachten af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Twijfel niet om hulp in te schakelen bij aanhoudende lage rugklachten. Kom deze week nog langs voor een intake en ontdek direct pijndempende interventies en adviezen.