Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 103 reviews
Manuele Therapie by Mulligan

Manuele Therapie: The Mulligan concept

Informatie FAQ Tarieven

Een manueel therapeut kraakt spieren en gewrichten om ze los te maken, toch? Dit is maar een klein deel. Echter is dat niet exact wat het concept hier achter inhoudt. Bij manuele therapie gebruikt de therapeut hands-on technieken om gewrichten beter te laten sporen. Hiervoor zijn meerdere methodes, één daarvan is het Mulligan concept. Volgens dit concept kunnen gewrichten op een pijnloze en vriendelijkere manier gemobiliseerd worden met verbazingwekkende effecten. Contact met de patiënt staat centraal en de techniek moet altijd pijnvrij zijn. Voor het lange termijneffect wordt vaak nog een tape aangelegd om de gewrichtsmobilisatie van langere duur te voorzien. Ook kan in de meeste gevallen bij de patiënt huiswerk worden aangeleerd, waardoor de kans op terugkerende klachten erg klein is. Deze unieke manier van behandelen heeft zich meerdere keren opnieuw bewezen als een zeer effectieve behandeling voor (top)sportblessures en langdurige kwaaltjes bij alle leeftijdsgroepen.

Is dit geschikt voor mij?

Deze behandelmethode is geschikt voor iedereen die:

  • een lange periode van onverklaarbaare fysieke klachten ervaren (soms jaren)
  • meerdere fysiotherapeuten hebben geprobeerd zonder resultaat
  • wel klachten ervaren, maar waarbij geen afwijkend beeld te zien is sop een Röntgen of MRI scan
  • cervicogene hoofdpijn of duizeligheid ervaren
  • lange tijd klachten ervaren na een enkeltrauma
  • onverklaarbare schouder of knieklachten ervaren
  • tennis of golvers elleboogklachten ervaren

Gooi de handdoek nog niet in de ring. Er is een kans dat deze vorm van manuele therapie jou weer in beweging brengt. Of je nou klachten ervaart tijdens je sport, werk of in je dagelijkse leven. Iedereen verdiend een kans op pijnvrij bewegen.
Resultaat is vaak na één behandeling al zichtbaar en dat geeft aan dat deze techniek zéér efficiënt kan zijn. Ben je benieuwd? Zoek contact met ons op of maak direct een afspraak in onze agenda. Tot snel!

Veelgestelde vragen over van gewrichtspijn

Wat is het Mulligan Concept in manuele therapie?

Het Mulligan Concept is een vorm van manuele therapie waarbij de therapeut hands-on technieken toepast om gewrichten pijnloos te mobiliseren. Deze methode streeft ernaar de gewrichten correct te laten sporen tijdens bewegingen, wat vaak resulteert in onmiddellijke pijnverlichting en verbeterde functie zonder ongemak tijdens de behandeling.

Deze therapie is geschikt voor personen die langdurig onverklaarbare fysieke klachten ervaren, die niet succesvol behandeld zijn door andere therapieën, of bij wie geen afwijkende bevindingen zichtbaar zijn op scans zoals Röntgen of MRI. Het wordt vaak aanbevolen voor aandoeningen zoals cervicogene hoofdpijn, duizeligheid, enkel-, schouder-, knie-, tennis- of golferselleboogklachten.

Tijdens een Mulligan sessie gebruikt de therapeut specifieke mobilisatietechnieken terwijl je beweegt. Deze technieken zijn ontworpen om pijnvrij te zijn en gericht op het herstellen van normale gewrichtsbewegingen. De therapeut kan ook ondersteunende tapes aanleggen om de behandeling te versterken en te verlengen, en je krijgt mogelijk oefeningen mee naar huis om de effecten te onderhouden.

Veel patiënten ervaren onmiddellijke verbetering na slechts één behandelsessie met het Mulligan Concept. De snelheid en mate van verbetering kunnen variëren, maar het doel is om snel effectieve resultaten te bieden, vooral bij pijnverlichting en verbeterde mobiliteit.

Nee, een kernprincipe van het Mulligan Concept is dat de behandeling pijnvrij moet zijn. Als er pijn optreedt tijdens de toepassing van de technieken, wordt de methode aangepast om comfort te garanderen. Dit maakt het een zeer patiëntvriendelijke aanpak in de manuele therapie.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van van gewrichtspijn af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Maak vandaag nog je afspraak.