Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 104 reviews
Ervaar jij schouderklachten?

Schouderklachten

Informatie FAQ Tarieven

De schouder is een bijzonder gewricht vanwege zijn uitzonderlijke mobiliteit, maar deze flexibiliteit maakt het ook het meest kwetsbare gewricht in ons lichaam. De schoudergordel omvat het schouderblad, het sleutelbeen en alle omliggende spieren en banden die samenwerken om de schouder zijn bewegingsvrijheid te geven. Echter, deze complexe structuur maken schouderklachten ook gevoelig voor diverse vormen van overbelasting en letsel.

De oorzaak

Jonge mensen worden vaak geconfronteerd met schouderklachten als gevolg van sportblessures of herhaalde bewegingen die veel spanning op het gewricht uitoefenen, zoals bij sporten, ramen wassen, of schilderen. Het uitvoeren van dergelijke taken zonder de juiste techniek kan leiden tot overbelasting van de schouder, wat uiteindelijk kan resulteren in pijn en ontsteking.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van schouderpijn is de aanwezigheid van zogenoemde triggerpoints in de spieren rondom de schoudergordel. Deze triggerpoints zijn kleine, gevoelige knopen in de spieren die pijn en ongemak kunnen veroorzaken en zelfs uitstralen tot aan de hand. Fysiotherapie speelt hier een essentiële rol bij het identificeren en behandelen van deze triggerpoints om pijnklachten te verminderen en het herstel te bevorderen.

Oudere mensen ervaren vaak schouderklachten door instabiliteit van het gewricht of de ontwikkeling van artrose. Naarmate we ouder worden, kunnen de structuren in de schouder aangetast raken, waardoor het gewricht minder stabiel wordt. Dit kan leiden tot een verhoogd risico op schouderdislocaties en subluxaties, waarbij het schoudergewricht gedeeltelijk uit de kom schiet. Bovendien kan artrose in de schouder optreden als gevolg van slijtage van het kraakbeen, wat pijn, stijfheid en verminderde beweeglijkheid veroorzaakt.

De oplossing

Gelukkig is fysiotherapie een effectieve benadering voor zowel het behandelen als het voorkomen van schouderklachten. Een professionele fysiotherapeut kan een grondige evaluatie uitvoeren om de specifieke oorzaak van de klachten vast te stellen. Vervolgens zal de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan opstellen om de schouder te versterken, mobiliteit te verbeteren en pijn te verminderen.

Het behandelplan kan verschillende interventies omvatten, zoals therapeutische oefeningen die zich richten op het versterken van de spieren rondom de schoudergordel en het verbeteren van de stabiliteit van het gewricht, mobilisatie en manipulatie om de beweeglijkheid van de schouder te vergroten, en dry needling of triggerpoint-therapie om spanning en pijn in de spieren te verminderen.

Daarnaast biedt de fysiotherapeut advies en educatie over ergonomie, houding en bewegingstechnieken om herhaling van klachten te voorkomen. Functionele training kan ook worden toegepast om dagelijkse activiteiten en sportgerelateerde bewegingen te trainen en een veilige terugkeer naar activiteiten te bevorderen.

Het is belangrijk op te merken dat als schouderklachten aanhouden of verergeren, het raadzaam is om medisch advies in te winnen en een professionele fysiotherapeut te raadplegen. Een vroegtijdige diagnose en behandeling kunnen verdere complicaties voorkomen en het herstelproces versnellen. Zorg goed voor je schouders, ze zijn essentieel in bijna al onze dagelijkse activiteiten!

Veelgestelde vragen over Schouderklachten

Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten die met fysiotherapie behandeld kunnen worden?

Schouderklachten kunnen worden veroorzaakt door overbelasting, sportblessures, herhaalde bewegingen, triggerpoints in de omliggende spieren, instabiliteit van het gewricht, of slijtage zoals bij artrose. Fysiotherapie kan deze problemen aanpakken door middel van oefeningen, mobilisaties, en gespecialiseerde technieken zoals dry needling.

Fysiotherapie kan helpen de pijn te verlichten en de functie te herstellen door therapeutische oefeningen, mobilisatietechnieken, en triggerpoint-therapie. Deze behandelingen verbeteren de mobiliteit, versterken de spieren rond het schoudergewricht en verminderen de spierspanning.

Tijdens je eerste bezoek zal de fysiotherapeut een uitgebreide beoordeling van je schouder uitvoeren om de oorzaak van je klachten te bepalen. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld dat kan bestaan uit oefeningen, manuele technieken, en advies over ergonomie en houding.

Fysiotherapie wordt meestal vergoed door de zorgverzekering als je aanvullend verzekerd bent of onder de 18 jaar. Voor specifieke informatie over dekking is het verstandig om je eigen polis te raadplegen of direct contact op te nemen met je zorgverzekeraar.

Het aantal benodigde behandelingen varieert afhankelijk van de ernst en de specifieke oorzaak van je schouderklachten. Over het algemeen is er een verbetering zichtbaar na 5 tot 8 sessies, maar sommige gevallen kunnen meer of minder behandelingen vereisen afhankelijk van individuele respons en herstel.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van Schouderklachten af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Wil jij graag je sport hervatten of van die langdurige schouderpijn af? Maak direct een afspraak met onze schouderspecialist.