Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 106 reviews
Ervaar jij Jumpers knee klachten?

Jumpers knee (patella tendinopathie)

Informatie FAQ Tarieven

Heb jij last van een vervelende ‘jumpers knee’, ook wel bekend als patella tendinopathie of springersknie? Je bent niet alleen! Deze aandoening komt vaak voor bij sporters en actieve mensen, maar het goede nieuws is dat er effectieve behandelingen beschikbaar zijn om je snel weer in beweging te krijgen. Bij onze praktijk zijn we gespecialiseerd in de behandeling van jumpers knee en helpen we je graag om weer pijnvrij te kunnen sporten en bewegen.

Wat is een jumpers knee?

Een jumpers knee, of patellapees tendinopathie, is een blessure die zich voordoet aan de pees onder de knieschijf. Deze aandoening wordt vaak geassocieerd met herhaalde sprongbewegingen, zoals bij basketbal of volleybal, maar kan ook voorkomen bij hardlopers en andere sporters. De belangrijkste oorzaken van een jumpers knee zijn overbelasting en herhaalde stress op de patellapees, slechte biomechanica en onvoldoende herstel.

Symptomen

De symptomen kunnen variëren, maar veelvoorkomende klachten zijn onder andere:

Pijn onder de knieschijf, vooral tijdens activiteiten zoals hardlopen, springen, en kniebuigingen.

Stijfheid en pijn bij het buigen of strekken van de knie.

Zwelling en gevoeligheid in het gebied rond de knieschijf.

Behandeling

Bij onze praktijk bieden we gespecialiseerde behandelingen aan:

Negatief trainen om de pees kracht te versterken en de celstructuur te herorganiseren. Soms in combinatie met Blood Flow Restriction training.

Isometrisch trainen om de sensitiviteit te reduceren. Een pees blijft vaak lang pijn doen, door de overprikkeling van het brein.

Advies over het veilig blijven sporten en belasten van de knie

Preventief plan opstellen om een recidief te voorkomen.

Jumpers knee en krachttraining

Als je last hebt van knieklachten tijdens krachttraining, begrijpen wij dat dit je trainingsschema flink kan verstoren. De relatie tussen jumpers knee klachten en oefeningen zoals squatten, (sumo) deadliften, leg extensions en leg presses is goed gedocumenteerd. Deze oefeningen kunnen extra druk op de knieën uitoefenen en peesklachten verergeren.

Onze therapeuten kunnen je helpen met aangepaste trainingsprotocollen en technieken om je krachttraining voort te zetten zonder verdere schade aan te richten. We begrijpen ook de belangrijke rol van weerstandstraining bij peesrevalidatie en kunnen je begeleiden bij het herstellen van je pezen na een blessure.

Plan direct een afspraak in!

Dus waar wacht je nog op? Maak vandaag nog een afspraak en laten we samen werken aan een effectieve behandeling voor jouw knie. Bij onze praktijk staan we voor je klaar om je weer op de been te krijgen en je passie voor sport en beweging te behouden!

Neem contact met ons op

Bij onze fysiotherapie praktijk begrijpen we dat elke kniepijn uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. Onze ervaren fysiotherapeuten werken samen met u om een aangepast behandelplan op te stellen, gericht op het verlichten van pijn, het verbeteren van beweging en het voorkomen van verdere schade. Neem contact met ons op om uw knieklachten te bespreken en te ontdekken hoe we u kunnen helpen op weg naar herstel en welzijn.

Veelgestelde vragen over een Jumper's Knee

Wat is een Jumpers Knee?

Een Jumpers Knee, of patella tendinopathie, is een overbelastingsblessure die zich voordoet in de patellapees, de pees die de knieschijf verbindt met het scheenbeen. Deze blessure komt vaak voor bij sporters die regelmatig springbewegingen maken, zoals bij basketbal of volleybal, en wordt gekenmerkt door pijn onder de knieschijf, vooral tijdens activiteiten die druk op de knie leggen.

De voornaamste symptomen van een Jumpers Knee omvatten pijn direct onder de knieschijf, stijfheid in de knie tijdens en na activiteit, en soms zwelling rond de knieschijf. De pijn verergert vaak bij activiteiten die een hoge belasting op de knieën leggen, zoals springen, hardlopen, en kniebuigingen.

De behandeling van een Jumpers Knee bij onze praktijk kan onder meer negatief en isometrisch trainen omvatten om de pees te versterken en de pijn te verminderen. Daarnaast bieden we adviezen voor veilige sportbeoefening en belasting van de knie, en een preventief plan om toekomstige klachten te voorkomen.

Ja, het is mogelijk om te blijven sporten met een Jumpers Knee, maar het is belangrijk om de activiteiten aan te passen op advies van een fysiotherapeut. Wij kunnen specifieke richtlijnen geven over hoe je jouw training kunt aanpassen om de knie niet verder te belasten en het herstel te bevorderen.

Preventie van een Jumpers Knee omvat het handhaven van een goede flexibiliteit en kracht in de spieren rond de knie, het gebruik van correcte spring- en landtechnieken, en het vermijden van overtraining. Regelmatige beoordelingen door een fysiotherapeut kunnen ook helpen om vroege tekenen van overbelasting te identificeren en aan te pakken.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van een Jumper's Knee af. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Bij onze fysiotherapie praktijk begrijpen we dat elke kniepijn uniek is en een persoonlijke aanpak vereist. Onze ervaren fysiotherapeuten werken samen met u om een aangepast behandelplan op te stellen, gericht op het verlichten van pijn, het verbeteren van beweging en het voorkomen van verdere schade. Neem contact met ons op om uw knieklachten te bespreken en te ontdekken hoe we u kunnen helpen op weg naar herstel en welzijn.