Krachtsport Fysiotherapie Invincible - ( 5 / 5) uit 106 reviews
Dry Needling en Fysiotherapie

Dry Needling

Informatie FAQ Tarieven

Bij ons ben je aan het juiste adres voor gespecialiseerde Dry Needling behandelingen. We streven ernaar jouw welzijn te optimaliseren door middel van effectieve methoden die gericht zijn op het verminderen van spierspanning, het verlichten van pijn en het aanpakken van uitstralende pijn vanuit triggerpoints. Deze behandelvorm kan hierbij helpen, echter zal dit nooit de enige interventie zijn en is het vooral een sterke symptoombestrijder.

Wat is Dry Needling?

Een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op het behandelen van triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn strengen of bundels van gespannen spiervezels die pijn en ongemak kunnen veroorzaken. Tijdens een behandeling gebruiken onze ervaren therapeuten dunne naalden om deze triggerpoints aan te prikken, waardoor de spieren zich ontspannen en de doorbloeding verbetert.

Daarnaast richt de behandeling zich ook op uitstralende pijn die afkomstig kan zijn van triggerpoints. Zoals hoofdpijn vanuit de spieren in de nek. Deze uitstralende pijn, die zich via zenuwbanen kan verspreiden naar andere delen van het lichaam, wordt behandeld door de triggerpoints gericht aan te pakken, wat kan leiden tot verlichting van deze ongemakken.

 

Effect op spierspanning

De behandeling heeft een direct effect op de spierspanning. Door de gespannen spiervezels te ontspannen, kan de algehele spierspanning verminderen. Dit kan leiden tot:

Pijnverlichting: Het verminderen van spierspanning kan pijn en ongemak verminderen, waardoor je je comfortabeler voelt in je dagelijkse activiteiten.

Verbeterde mobiliteit: Losse en ontspannen spieren kunnen je bewegingsbereik vergroten, wat je flexibiliteit en mobiliteit verbetert.

Sneller herstel: Door de doorbloeding te verbeteren en strengen in de spieren aan te pakken, kan dry needling naast andere interventies helpen bij het versnellen van het herstelproces na blessures.

 

Veelgestelde vragen

Wat is Dry Needling?

Dry Needling is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die gericht is op het behandelen van triggerpoints in spieren. Triggerpoints zijn kleine, strakke knopen in spieren die pijn en ongemak kunnen veroorzaken. Tijdens de behandeling worden dunne naalden gebruikt om deze punten aan te prikken, wat helpt om de spieren te ontspannen en de doorbloeding te verbeteren.

Dry Needling kan effectief pijn en spierspanning verlichten door direct in te werken op triggerpoints. Het aanprikken van deze punten helpt om spiervezels te ontspannen, de doorbloeding te verbeteren en pijnlijke contracties in de spieren te verminderen, wat onmiddellijke verlichting van pijn en ongemak biedt.

Naast pijnverlichting kan Dry Needling bijdragen aan verbeterde mobiliteit en flexibiliteit door spieren te ontspannen en spierspanningen te verminderen. Het kan ook helpen om het herstel te versnellen door het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van spierknopen, waardoor je sneller terugkeert naar normale activiteiten.

Veel patiënten ervaren tijdens het inbrengen van de naald een kortstondig gevoel dat kan variëren van een licht ongemak tot een tijdelijk gevoel van kramp wanneer de triggerpoint wordt aangeprikt. Over het algemeen is de behandeling goed te verdragen en ervaren veel patiënten directe verlichting na de behandeling.

Veel patiënten ervaren directe verlichting na hun eerste Dry Needling sessie, hoewel de reactie op de behandeling kan variëren. Sommigen kunnen enige napijn ervaren die binnen enkele dagen verdwijnt. Vaak zijn meerdere sessies nodig voor langdurige verbetering, vooral bij chronische aandoeningen.

Persoonlijk plan

Vrijblijvend advies

Kom in 5 simpele stappen van pijn af door Dry Needling. Fysiotherapeut Martijn helpt je graag verder!

Afspraak maken

Invincible in Groningen: geen standaard fysiotherapie

Pijnvrij trainen

Maak van je klacht een kracht

Wacht niet langer om van je klacht een kracht te maken. Maak vandaag nog een afspraak en laat ons je helpen om weer pijnvrij te trainen en actief te zijn.

Via contact kun je al onze gegevens vinden of gebruik ons online afspraakplannen om direct inzage te krijgen in onze agenda.

Kies voor de zorg en expertise van Invincible Fysiotherapie – jouw sportprestatie staat bij ons op de eerste plaats.

Gratis kennismaking Over Invincible Fysio

350+

Clienten geholpen

3

Fysio therapeuten

20+

jaar ervaring
Laura Jansen
Laura Jansen
Ik ben bij Martijn gekomen voor adductorklachten waar later ook polsklachten bij kwamen (ontstaan door weightliften). Hij heeft gelijk een goed behandelplan opgesteld waardoor ik ondertussen ook door kon trainen en de klachten over tijd verdwenen zijn. Heel blij mee!
mmaurice2
mmaurice2
Very friendly, pleasant experience. Proper time and care given with solid explanations. Definitely recommend!
Juul Hendriks
Juul Hendriks
Bieden fijne en professionele hulp
S.Q. Heijnen
S.Q. Heijnen
De beste powerlifting fysio van Nederland, heldere communicatie, duidelijke actionable steps en maakt het niet ingewikkelder dan het moet zijn
Marije Ottens
Marije Ottens
3 behandelingen bij Martijn gehad. Pijnklachten in elleboog, wat na wat uitvragen en onderzoek weg kwam uit de schouder. We hebben wat oefeningen doorgenomen waarbij ik veel bruikbare tips heb gekregen om de oefening beter te kunnen doen met minder druk op de schouder en er is 2x dry Needle in de schouder gedaan. Nu ben ik bijna klachtenvrij. Erg fijn dat Martijn veel weet over fysio en combi krachttraining. Zo kan er gericht gekeken worden naar waar het probleem wegkomt en krijg je handvatten om het te voorkomen in de toekomst
Lennart de Vries
Lennart de Vries
In verband met een zeurende schouderblessure aangeklopt bij Martijn. Met zijn praktische tips en oefeningen, om zelf in de sportschool te doen, is mijn schouder vrij snel weer pijnloos geworden. Ook weet ik beter waar ik op moet letten om in de toekomst problemen te voorkomen.
Daniek Wels
Daniek Wels
Eerder al bij Martijn super goed geholpen met een schouderprobleem. Nu had ik een probleem met mn kniepees. Samen met Xander aan de slag gegaan om deze weer sterker te maken. Hij stelde veel vragen en keek mee tijdens de trainingen. Dankzij de goede behandelingen voor het eerst in tijden weer pijnvrij een wedstrijd kunnen uitspelen.
Margriet
Margriet
Peesblessure knie - 2 behandelingen - Professioneel en persoonlijk! In januari kreeg ik steeds meer last van mijn knie tijdens het trainen (krachttraining) en ook een aantal dagelijkse activiteiten. Op aanraden maakte ik een afspraak bij Fysiotherapie Invincible, waar ik snel terecht kon bij Janneke. Na veel vragen, bewegingen en (kracht)oefeningen in de sportschool, concludeerde Janneke dat het om overbelasting van de pees ging. Ik kreeg 3 oefeningen mee die ik ipv mijn reguliere beentraining 2-3 keer in de week mocht gaan doen gedurende 2 weken. Daarna kwam ik terug voor een tweede behandeling en heeft Janneke me geholpen met het opstellen van een gepersonaliseerd trainingsschema waardoor ik ondanks de langdurende blessure mijn krachttraining weer kan opbouwen. Inmiddels gaat het een stuk beter. Ik kan Fysiotherapie Invincible zeker aanraden!
Jens Westra
Jens Westra
Martijn heeft me uitstekend geholpen met een hardnekkige blessure aan mijn psoas. Door gerichte oefeningen en techniek aanpassingen in mijn squat, heeft hij mijn probleem effectief verholpen. Zijn expertise/kennis als krachtsportfysio is onmiskenbaar en hij behoort tot 1 van de weinigen in het noorden die deze kundigheid bezitten. Daarnaast begeleidt Martijn me ook bij mijn rotator cuff blessure, waarvan de vooruitgang volgens plan verloopt. Ik ben zeer tevreden met zijn professionele aanpak en beveel hem ten zeerste aan voor iedereen die op zoek is naar deskundige (krachtsport) fysiotherapeut.
Een overzicht

Behandelingen

De snelst groeiende fysio praktijk in hartje Groningen. Hier staat ons enthousiaste team van ervaren fysiotherapeuten met open armen voor je klaar om jouw prestaties en gezondheid te verbeteren.

Specialiteiten

manuele therapie behandeling bij patiënt

Dry Needling behandeling nodig? Maak nu een afspraak.